Evet...Turizm ile ilgili tüm eğitim veren okullar kapatılmalı. Devletin yükü azaltılmalı. Sektörümüzün bu günkü durumunda sektör ile ilgili eğitim gereksiz ve beyhude bir uğraştır.
Bu eğitim hem öğrencilere hem de sektöre bir katkı sağlamamaktadır. Eğitim sonunda alınan diplomaların hiç bir faydası ve turizm ekonomisine katkısı yoktur. Sektörel sorunların çözümünde hiçbir katkıda bulunamıyor bu eğitimi alanlar. İlla ki bir okul kalacak ise aşçılık ile ilgili olanlar kalabilir.
Günümüzde turizm sektöründe iş yapabilmek, görev alabilmek için bu konuda eğitim alınması şart değil. En fazla bu görev alınacak olanlar şirket içi eğitim programına dahil edilebilir yada kısa süreli bir kurs sonunda görevlendirilir.
Baksanıza eczacılık okumayan biri eczane açamıyor. Mimarlık okumayanın imzası projelerde geçerli olmuyor. Sekreterlik yapabilmek için ilgili eğitimin diploması aranır iken, otellerde acentalarda ve turizmin her yerinde herkes görev alabiliyor. Mimara doktora hop durun bakalım sizin bu sektörde görev almaya yetkiniz yok denmiyor. Her şahıs istediği an bu işe bulaşabiliyor. Üç beş sene sonra da ahkam kesebiliyor.
Turizm ile ilgili eğitim alabilenler sektör dışına itiliyor. Aranılan nitelikli eleman olmaktan çıkarılıyor. Çünkü macera arayan, geçici olarak görenler alternatif olarak ortada iken diplomalı olanlar boşta. Çalışanlar ise mutsuz ve tatminsiz. Bu durum işletme karlılığından müşteri memnuniyetine kadar uzanıyor.
Kalıcı sektör başarıları ve kalitesi oluşmuyor. Sektörümüz ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılmadıkça, mili turizm politikası ortaya konmadıkça ve mesleki çatı örgütü oluşturulmadıkça sektörümüze eğitim programları gereksiz olmaktadır.
YORUMLAR