Turizmin başkenti Antalya'nın alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir otelin önüne yaşanan olayla ilgili olarak edinilen bilgiye göre yerleşik ukraynalı turist Dmytro C., aracıyla bekleme yaptığı esnada plakası olmayan motosiklet ile Azerbaycan uyruklu Murat O. ve Elnur B. isimli şüpheliler silah gösterip aracın camını açmasını istedi.
Bunu reddedince silahın kabzasıyla camı kıran, arabanın içerisinde bulunan çantayı vermesini isteyen Ukraynalı turist Dmytro C..'nin çantayı vermemesi üzerine aracın içine doğru bir el ateş ettikten sonra çantayı alıp motosikletle kaçan şüphelileri takibe başlayan Ukraynalı turist 300 metre sonra motosiklete çarparken çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, M.O. ve E.B.’nin hayatını kaybettiğini belirlerken Jandarma ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemede bir adet tabanca ve bir boş kovan ele geçirildi. Ukraynalı turist gözaltına alınırken, iki şahsın cenazesi ise morga kaldırıldı. Yapılan incelemede hayatını kaybeden şahısların gasp ettiği çantada 35 bin Euro olduğu öğrenildi.
2 şüpheliye aracıyla çarparak ölümlerine neden olduğu için gözaltına alınan e-ticaret işi ile uğraştığı öğrenilen Dmytro C. ile hayatını kaybeden gasp şüphelileriyle bağlantısı olduğu ileri sürülen 1 kişi daha gözaltına alınırken şüpheliler sevk edildikleri Alanya Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gasp anı ve Ukraynalı turistin motosikletli gasp şüphelilerini takip edip aracıyla çarpması güvenlik kamera görüntülerine anbean yansıdı.