Turizmin başkenti Antalya'da turizm hareketliliği sektör temsilcilerinin yüzünü güldürürken turist sayısında 13 milyon rakamlarına yaklaşılan kentte, turizmcilerin hedefi kişi başı geliri de paralel ölçüde artırabilmek.
2023 yılında turizmde güzel bir sezon geçirildiğini ve hareketliliğin devam ettiğini belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin rakamların sevindirici boyutta olduğunu Antalya'nın rekor yılı olan 2019 verilerini yakaladığını söyledi. Türkiye'nin turizm hedeflerinin çok daha büyük ve bu yolda da hızla adımlarla yürüdklerini belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin şunları söyledi:
''Turizm gelirleri cari açığa direkt etki edip, bunu kapatma yönünde çok büyük katkısı olan gelirler. Aynı zamanda turizm sadece bir gelir kapısı değil, ülkenin tanıtımı açısından da parayla ölçülemeyecek derecede değeri olan fonksiyonları var. Türkiye ve Antalya sağlık turizminde de çok ciddi potansiyel barındırıyor. Sağlık, spor, kongre, kültür gibi turizmin tüm alanlarıyla özel çalışılması gerek. Türkiye golf turizminde çok önemli potansiyele sahip, 150 milyon dolar kadar bir pastadan pay alıyoruz, bunu çok kolay şekilde 10 katına çıkarabiliriz. Bunun için Türkiye'nin ve özellikle de Belek bölgesinin altyapısı hazır. Bunda da çalışmalarımız devam edecek.''
Turist sayısını artırırken kişi başı geliri de artırmayı hedeflediklerine değinen Antalya Valisi Hulusi Şahin Türk lirasında olduğu kadar dolar ve avro bazında da enflasyon yaşandığını ancak fiyat dengesini en iyi şekilde optimize etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Akbelen ormanlarında ağaç katliamı yapan Limak Holding Turizm Grubu Başkanı aynı zamanda Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu Antalya'daki turizm rakamlarında 27 Eylül itibarıyla geçen yıla göre yüzde 20'ye yakın bir artış gözüktüğünü söyledi. Sezondaki hareketlilikten sektörün memnun olduğunu ifade eden Kavaloğlu şöyle devam etti:
''Antalya'ya gelen kişi sayısı eylül sonunda 13 milyon kişiye ulaşacak. Bu bizim için bir başarı hikayesi. Turist sayısında artış yaşanırken gelirler de arttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı projeleri bu alanda etkin rol oynadı. Artışta özellikle yurt dışı tanıtımlar etkili oldu. Türkiye tüketicinin tatil için tercih ettiği önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Özellikle yiyecek, içecek, genel giderler, istihdam ve enerji maliyetleri çok ciddi anlamda yük bindiriyor. Bunun için de fiyatlarımızı belli bir oranda artırmamız gerekiyor. Ama bunu bir denge içinde tutuyoruz. Turizmi çeşitlendirerek kişi başı geliri yükseltebiliriz. Geceleme fiyatları geçen sene 85 avronun üzerine çıkmıştı, bu sene 95 avronun üzerinde, 100 avroya yakın bir rakamda. Ama rakibimiz olan ülkelerde 110, 120 avro civarında. Bu rakama ulaşana kadar ciddi anlamda bir pazarlama faaliyetinde bulunacağız.''