İstanbul ve Kapadokya'nın çeşitli yerlerinden çekilen bir çok fotoğrafı da haberle birlikte dünyaya servis eden AP'nin haber başlığı, Tatsız geçen 2016'dan sonra Türk turizmi geri dönüyor oldu. Kalabalık turist kafilelerinin akın akın Türkiye'ye geldiğini bildiren ajans, bir İngiliz seyahat acentasının Çanakkale Boğazı'ndaki yüzme yarışı için 200 turisti Türkiye getirdiğini belirtirken, çok sayıda yüzücünün de sırada beklediğini kaydetti.
Ajans haberinde, yabancı turist akınının yanı sıra Kurban Bayramı'nda milyonlarca yerli turistin de tatile çıktığının altını çizdi. AP, bu yılın ilk altı ayında 16 milyon yabancı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve geçen yıla göre yüzde 29'luk bir artış olduğunu vurguladı. Turizm Bakanlığı verilerini kullanan AP, yılın ilk altı ayındaki gelirin 11 milyar doları aştığını da ifade etti.
Ajansa göre turistlerin Türkiye'yi tercih etmesi için birçok sebep var. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra eşssiz tarih ve arkeoloji, gastronomi ve alışveriş. Ege ve Akdeniz kıyısındaki otellerin yaz boyunca yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını belirten AP, birçok tatilcinin aylar öncesinden rezervasyon yaptığını aktarıyor.
AP'nin haberinde yer verdiği bir diğer ayrıntı, Hürriyet gazetesinde yayımlanan Fransa'nın eski lideri Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni'nin Bodrum tatili fotoğrafları oldu. Ajans ayrıca, Türkiye'nin yeni hedef pazar olarak Çin üzerine eğildiğinin de altını çizdi. Yılın ilk ayında Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 91 artış gösterdiğine değinen AP, yalnızca altı ayda 191 bin Çinliyi ağırlayan Türkiye'nin yeni dönemde Çin'le charter seferlerini destekleyeceğini de belirtti.
Ajans, Orta Doğu'dan Türkiye'ye gelen turistlerin lüks ve pahalı tatilleri tercih ettiğini de aktardı.
Yorumlar
Kalan Karakter: