Yapılacak olan projeyle, 75 metre derinlikteki 'Cennet' olarak adlandırılan obruğa asansör, 130 metre derinlikteki 'Cehennem' isimli alana da cam seyir terası kazandırılacak.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Akdeniz'de bulunan en önemli turizm merkezlerinden biri olan "Cennet Cehennem obrukları"nı 10 milyon liralık projeyle modernize ederek, daha görkemli ve rahat gezilebilir hale getireceklerini söyledi.
Bakan Elvan, Mersin'in, kültürel miraslarıyla bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirterek, tarihi eserlerin daha fazla ziyaretçiyle buluşması için harekete geçtiklerini ifade etti.
Mersin'de toplam 8 "Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi" belirlendiğini ve bunlara yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Elvan, bunların yanı sıra Silifke ilçesindeki "Cennet-Cehennem obrukları" için de harekete geçildiğini aktardı.
Elvan, Kalkınma Bakanlığının 2017 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, antik dönemden kalan obruklara yönelik proje hazırlandığını ifade ederek, "Cennet-Cehennem, birçok insanın ziyaret ettiği ettiği bir turizm bölgesi. Burada da çok ciddi eksiklikler var. Obruklara iniş çıkış çok zordu. Buraya bir asansör ve seyir terası yapıyoruz. Aşağı yukarı 10 milyon liralık bir proje geliştirdik. Şu anda çalışmaya başladık. Orayı daha da zenginleştiriyoruz, görkemli hale getiriyoruz." diye konuştu.
Turizm bölgesinde bulunan "Cennet" olarak adlandırılan obruğun 75 metre derinlikte olduğunu ve 452 basamakla inildiğini, "Cehennem" adlı bölgenin ise 130 metrelik derinliğiyle ön plana çıktığını vurgulayan Elvan, buralara yapılacak seyir terası ve asansörün, turistlerin obrukları daha iyi incelemesini sağlayacağına dikkati çekti.
Bakan Elvan ayrıca bölgeyle ilgili altyapı çalışmalarının da yürütüldüğünü belirterek, obruklarla ilgili projeyi en kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını ifade etti.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bölgenin en önemli turizm kozlarından birinin de Çukurova Bölgesel Havalimanı olacağına işaret ederek, şöyle devam etti:
"Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz 2019 yılının en azından ilk çeyreğinde bu havalimanını vatandaşlarımızın hizmetine sunmak ki 30 milyon yolcu kapasiteli olacak. Havalimanı iki aşamalı olacak; ilk etapta 15 milyon kapasiteye ikinci etapta da 30 milyon kapasiteye sahip olacak ve Çukurova bölgesinin can damarlarından biri haline gelecek. Çukurova Bölgesel Havalimanı, hem Mersin'e hem de Adana ve Osmaniye'ye, yani Çukurova'ya hizmet edecek."
Mersin'de bulunan Cennet-Cehennem obruklarında yürütülecek projeyle çevre düzenlemesi de yapılacak. Cennet obruğundaki merdivenler ile bu obruktaki Meryem Ana Kilisesi'nde restorasyon gerçekleştirilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: