Haymana’da Organik tarım konusunda hızla yol alan “Doktorun Oteli” markası, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katılarak, yetiştirdiği birçok ürünü tanıttı.
“Doktorun Oteli” Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cenk Yorulmaz, ATO Congresium'daki fuara katılma nedenlerinin, firma olarak yerel değerlerin korunmasına büyük önem verdiklerini göstermek adına olduğunu söyledi.
Dünya’da coğrafi işaretli ürünler konusuna çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Ali Cenk Yorulmaz, Türkiye’de de bu konuya artık büyük önem verildiğini anlattı. Yurt genelinde 204 coğrafi işaret tescili almış ürün bulunduğunu anlatan Ali Cenk Yorulmaz, "Aslında potansiyel çok yüksek. Biz bu potansiyele çok güveniyoruz. Coğrafi işaret almamış çok büyük bir hazinenin üzerinde oturuyoruz." dedi.
Ali Cenk Yorulmaz, coğrafi işaretli ürünlerin satışını bir rekabet unsuru değil, herkesin sahip çıkması gereken bir konu olarak gördüklerinin altını çizerek, "Şu an bu konuda Ankara’da da bir hareketlenme sağlamak istiyoruz. Özellikle Haymana bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Firma olarak ürün sayımızı hızla artırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
Tüketici ve üreticinin coğrafi işaretli ürünler konusunda bilinçlenmesinin önemine işaret eden Ali Cenk Yorulmaz, bu çerçevede Haymana’da bir proje başlatacaklarını bildirdi.
Ali Cenk Yorulmaz, coğrafi işaretli ürünler konusunda 5 yıldır çalıştığını dile getirerek, "Başladığımız nokta ile şu an bulunduğumuz noktayı kıyaslarsak büyük gelişme var. Bu konudaki bilinç düzeyi gitgide artıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerini yurt dışına taşımayı amaçladıklarını belirten Ali Cenk Yorulmaz, " Ülke ekonomimize yeni bir kapı daha açarak katma değer oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: