Koronavirüs salgını nedeniyle turizm sezonu ertelenirken faaliyette olan oteller de kapanıyor. Koronavirüs krizi nedeniyle Türkiye, Yunanistan ve İspanya gibi turizm ülkelerinde sezon açılış tarihleri ertelenirken hükümetler aldıkları radikal kararlarla otellerin kapatılacağını açıklıyor.
Kapatma kararı önümüzdeki Perşembe gününden itibaren uygulamaya konulacak. İspanya’da şu anda 18 binden fazla koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda. Ülkede bin 2 kişide Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
İtalya ve İran’dan sonra salgından en çok etkilenen ülke olan İspanya corona virüsle mücadele kapsamında aldığı önlemleri sıkılaştırıyor. Madrid hükümeti son olarak ülkedeki bütün otelleri kapatma kararı kaldı. Yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği İspanya’daki otel kapasitesi koronavirüse yakalanan hastaları tedavi etmek için hastaneye çevrilecek.
Fransa’nın ardından dünyanın en popüler tatil noktası olan İspanya'da EFE haber ajansının aktardığı bilgilere göre ülke genelinde bulunan 12 binden fazla otelin toplam yatak kapasitesi 1,1 milyon adete ulaşıyor.
Kapatma kararı önümüzdeki Perşembe gününden itibaren uygulamaya konulacak. İspanya’da şu anda 18 binden fazla koronavirüs vakası tespit edilmiş durumda. Ülkede bin 2 kişide Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
Yunanistan'da da otellerin yeni sezona açılışları daha önce 23 Mart olarak ilan edilmişken koronavirüs nedeniyle otellerin sezon açılışlarının 30 nisana ertelemesi yönünde karar alındı.
Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, Sivil Savunma Bakanı Michalis Chrysohojdis, Çalışma Bakanı Ioannis Vrutsis, Sağlık Bakanı Vasilias Kikilias ve İçişleri bakanı Panagiotis Theodorikakos Bakanı tarafından imzalanan karar ile tüm sezonluk oteller, pansiyonlar, konukevleri ve diğer turistik konaklama tesisleri 30 Nisan'a kadar kapalı olacak.
Yunan turizm örgütü SETE başkanı Janis Retos konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Benzeri görülmemiş kriz karşısında bu karar kaçınılmazdı” dedi.
Personeline piyasanın en düşük maaşını verip az personel çok iş mantığıyla çalışanlarını sömüren ve bu sayede servetine servet katan patronlar.ilk krizde darbeyi tabii ki yine personeline vurdu.