2010-2019 yılları arasındaki dönemde İstanbul’da toplam 1.041 büyük ölçekli kongrenin yapıldığını hatırlatan ve koronavirüs salgınının henüz başlamadığı 2019’da, İstanbul’un dünyada büyük kongrelere ev sahipliği yapan 424 şehir içinde 44’üncü, Avrupa’da ise 27’nci sırada yer aldığını belirten Avdagiç şunları söyledi:
''2024’ten itibaren katılımcı sayısı 700 ile 3 bin 500 arasında değişen 4 uluslararası kongre ve toplantıyı İstanbul’da gerçekleştirmek için adaylık çalışmalarına hız verdik. İstanbul olarak salgın sona erdiğinde başlayacak küresel kongre turizmi yarışına ilk 20’den girmek istiyoruz. Bu yüzden, 2024’te yapılacak Avrupa Spor Psikolojisi Kongresi’ni İstanbul’a getirmek istiyoruz. Yine 2025’teki ESOT'a talibiz. 2026’da ise Uluslararası Parazitoloji Kongresi ve Avrupa Osseointegrasyon Derneği Kongresi de takibimizde.''
İstanbul’un 2019’da ev sahipliği yaptığı dünya çapındaki kongre sayısının bir önceki yıla göre yüzde 75 artış gösterdiğini belirten Avdagiç son 3 yılda, dünya şehirler sıralamasında 133’üncü sıradan 84’e ve en son 44’üncü sıraya yerleşen İstanbul’un bu alandaki potansiyelinin çok büyük olduğunu, İstanbul’un turizm üstünlüğünü pandemi döneminde diri tutacacaklarını, bu kapsam da da uluslararası fiziki kongre ve toplantılar için başvuruların bugünden yapıldığını kaydetti.
2021 yılında İstanbul’da 12 fiziki katılımlı ve 3 sanal uluslararası kongre ile 45 fiziki katılımlı ve 52 sanal ulusal kongre yapılacağına dikkat çeken İTO Başkanı Avdagiç bu organizasyonların kongre turizmi açısından olumlu bir tablo olduğunu, fiziki katılımlı etkinliklerin de alınan tedbirler doğrultusunda artabileceğini söyledi.
İstanbul’un 29 Mayıs’ta UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağını hatırlatan Avdagiç, yine 11-13 Haziran tarihlerinde Formula 1 yarışlarının İstanbul Park’ta gerçekleşeceğini, 11 Eylül-14 Kasım’da ise dünyaca ünlü birçok sanatçı ve sanatseverin İstanbul Bienali’nde buluşacağını kaydetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: