Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul halkı da hafta sonu evlere kapanırken, meydan ve caddelerin keyfini süren yabancı turistlerden bazılarının maskesiz olarak ortalıkta dolaşmaları ve koronavirüs önlemlerine uymadıkları dikkat çekti.
Bu duyarsızlığın son örneği İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri olan Taksim'de yaşandı. Habertürk muhabiri Emrah Doğru, maskesiz gezen turisti kameraya çekmek isteyince saldırı girişimiyle karşılaştı. Maskesini takması istenen turist, muhabir Emrah Doğru’yu darp etmek istedi. Polisin olaya müdahale etmesiyle durum sakinleştirildi.
Koronavirüs kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan diğer ülkelerde bulaş ihtimali göz önüne alınarak herkes yasağa dahil edilirken Türkiye’de ise yabancı turistler bu uygulamadan muaf tutuluyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: