İstanbul'da çok önemli turizm yatırımlarının olduğunu, bunların öne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Avdagiç, İstanbul'da artan turizme bağlı olarak turizm yatırımlarının daha cazip hale geldiğini ifade etti. Avdagiç, 2018 yılında İstanbul'da 13,4 milyon ziyaretçi ağırlandığını aktararak, "Bu sene 14 milyon kişiyi yakalayacağımızı öngörüyorum. Buna bağlı olarak 2018'de İstanbul'da fiyatlarımız yüzde 11 arttı ama hala 5 yıldızlı otel fiyatlarımız Avrupa ölçeğine göre ucuz." diye konuştu.
İstanbul'a gelen turist sayısını hem nicelik hem de nitelik olarak artırmaya yönelik çalıştıklarını anlatan Avdagiç, bu anlamda İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) üzerinden İstanbul'daki kongre turizmini artırma konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Avdagiç, 5 bin kişilik Dünya Tohumculuk Kongresi ile ilgili girişimde bulunduklarını, bu doğrultuda kongrenin 2023'te İstanbul'da yapılmasının kararlaştırıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu yıl uzun bir aradan sonra İstanbul'a ilk defa kruvaziyerler gelecek. Sarayburnu'nda bu 21 kruvaziyeri karşılayacağız. Daha nitelikli, daha pahalı, katma değeri yüksek olan o grubu tekrar İstanbul'a getirmemiz lazım. Artık Salıpazarı'yla, yani Galataport'la yetinmememiz lazım. Mutlaka hem Yenikapı'da, ya da şu anda Zeytinburnu'nda yeni bir proje var, orada parmak iskele ile İstanbul'da aynı anda bu tip 5-6 büyük geminin yanaşabileceği altyapının hazır olması lazım. Tabi buna bağlı olarak şehir içindeki dolaşım sistemlerinin de iyi kurgulanması lazım. Şehrin her noktasında turistlerin nasıl transfer edileceği, nasıl götürülüp getirileceği hesaplanmalı ve kurgulanmalı."
İstanbul'daki fuar alanlarının son derece yetersiz olduğunu, İstanbul gibi bir kentte 400-500 bin metrekarelik nitelikli fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Avdagiç, Atatürk Havalimanı'nın fuar merkezi yapılması fikrini doğru bulduklarını belirterek, "Bu fikri kesinlikle destekliyoruz ancak bunun için bir dönüşüm yapılması gerek. Oradaki bütün holler statik anlamda da fiziki anlamda da hemen bugünden yarına kullanılabilecek durumda değil. Hem bazı hollerin dönüşmesi hem bazı ilave hollerin yapılması lazım. Biz İstanbul Dünya Ticaret Merkezi olarak oraya katkı vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim." dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: