Turizm sektörünün haber radyosu Turizm FM'in haberine göre bayrağını gururla taşıdığı Türkiye'nin kültürel mirasının ortaya çıkarılmasına yönelik yürütülen arkeolojik çalışmalara ve bu mirasın dünyada tanıtımını içeren projelere destek vermeye devam eden Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları 2024 – 2029 yılları arasında Taş Tepeler Projesi'nin Ana Sponsoru ve Karşılama Merkezi ile Araştırma Merkezi'nin İsim Sponsorluğu'nu üstlendi.
Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imza altına aldığı anlaşma ile taş tepeler projesi kazı çalışmalarına destek vermenin yanı sıra küresel tanıtım faaliyetleri kapsamında bölge turizmine katkı sağlayacak etkinlikler de gerçekleştirecek. Taş Tepeler anlaşmasına dair açıklamalarda da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
''2021 yılında bakanlığımız tarafından duyurulan ve aynı anda başlatılan Taş Tepeler Projesi dünya üzerinde ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan ve Gürcütepe gibi 11 arkeolojik alanı içine almaktadır. İlk olarak Göbeklitepe'deki çalışmalarla gün yüzüne çıkarılmaya başlanan ve özellikle sanatsal üretimleri ve anıtsal yapılarıyla ayrıcalıklı bir yere sahip olan ilk yerleşik topluluklar bu proje kapsamında araştırılmaktadır. Bilim çevreleri tarafından takdir ve heyecanla takip edilen projemiz dünyada çok ciddi bir ilgi uyandırmıştır ve gün geçtikçe bu ilgi artarak sürmektedir. Karahantepe Projesi 2023 yılında 32 ülkeden 970 hakem görüşü ile dünyanın en başarılı 9 projesi arasında gösterilmiştir. Türk Hava Yolları böylesi küresel ölçekte bir projeye sponsor olmakla ülkemizin tanıtımına, kültürüne, turizmine katkı sağlamak adına bir kez daha büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Bola'ın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''
Neolitik Çağ Araştırma Projesi (Göbeklitepe, Karahantepe, Çakmaktepe, Sayburç, Ayanlar, Sefertepe, Gürcütepe, Harbetsuvan, Yeni Mahalle, Kurt Tepesi, Mendik, Yoğunburç) farklı kazı alanlarından oluşan Taş Tepeler Projesi ile dünyaya Anadolu'nun uygarlık temellerinin atıldığı yer olduğu vurgusu yapılacak.
Ayrıca bu projede, yaklaşık 12 bin yıl önce Anadolu'daki toplulukların eriştikleri düzey ile dünya için ileri seviye bir esin kaynağı oluşturdukları anlatılmış olacak.