Turizm sektörünün haber radyosu Turizm FM'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve irtikap suçları ile ilgili olarak başlatılan soruştrma dosyasına giren tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, HTS kayıtları ve mali veriler detaylı şekilde incelendi.
Soruşturma kapsamında özellikle para trafiği mercek altına alınırken Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından hazırlanan raporlar ve hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu soruşturmaya konu rüşvet ve irtikap suçlarının işlendiğine dair makul şüphe oluştuğu değerlendirildi.
Yapılan incelemeler sonucunda CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başta olmak üzere 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken operasyon kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ile Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş de gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.
Sabah saatlerinde Aydın, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri yapılırken haklarında gözaltı kararı bulunan 6 isim yakalanarak gözaltına alındı.
İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER
Ömer Günel- Kuşadası Belediye Başkanı
Ahmet Taşkan - Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü
Mustafa Burak Gündeş- Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü
Meral Celep -Belediye Mimarı - Şehir Plancısı
Ferdi Zenginoğlu- İş İnsanı - Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı
Hüseyin Kabasakal- İş İnsanı
Yorumlar
Kalan Karakter: