Türkiye’nin Ortadoğu pazarında tanıtılması amacıyla kurulmuş, Ortadoğu pazarının ilk ve en büyük STK’sı olan Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) tarafından tüm körfez ülkelerinde temsilcilikler verilmiş ve bunun meyveleri kısa sürede alınmıştı.
OTSAD üyesi Meili Turizm ve Seyahat Acentasının görkemli açılışına Türkiye Cidde Başkonsolosu Dr. Akif Menevşe, Turizm Ateşi Metin Bilge, Cidde Ticaret Odası Başkanı Şeyh Ziyad Basmi ve birbirinden değerli konuklar katıldı.
Açılışta konuşma yapan OTSAD Ortadoğu Tanıtım ve Sosyal Medya Başkanı, Meili Turizm Genel Müdürü Süleyman Yaşar, ‘’Amacımız OTSAD çatısı altında Ortadoğuda her alanda ülke tanıtımlarını doğru yapmak ve bu tanıtımları yaparken Meili Turizm ve Seyahat Acentasının hizmetlerini kaliteli bir şekilde turistlere sunmaktır. Türkiye'deki ofisimizde vermiş olduğumuz seyahat hizmetlerinin tamamını Cidde ofisimizde de verecek olmanın grurunu yaşıyoruz. Havalimanı transfer hizmetlerinden, Yurtiçi Yurtdışı tur paketlerine, Otel rezervasyonu ve araç kiralamadan, emlak danışmanlığına kadar geniş yelpazedeki kaliteli hizmetlerimizi burada da vereceğiz. OTSAD başkanımız Hüseyin Kırk’ın liderliğinde ve vizyonunda Ortadoğu Körfez ülkelerinde kendimizi evimizde gibi hissediyoruz bu da bize yatırım yaparken güven veriyor’’ dedi.
Meili Turrizm’in Cidde’deki ofis açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan OTSAD Genel Başkanı Hüseyin Kırk, Meili Turizm ve Seyahat Acentasının Suudi Arabistan’da şube açmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
‘’Körfez ülkelerinde OTSAD temsilcilikleri verdik ve birçok workshop ve tanıtımlar yaptık. Burada eksik ve sıkıntı, ülkemizi pazarlayacak tur operatörlerinin olmayışı. Meili Turizm, bu girişimiyle bu açığı kapatmıştır. Körfez ülkelerinde çalışan tur operatörlerinin yüzde 90’ı Mısırlı ve Türkiye tur paketi isteyen müşterilere önce Mısır pazarlanıyor ve yer olmadığında Tunus, Cezayir en son Türkiye tercihi turistlerin önüne sunuluyor. Bu da ülkemize körfez ülkelerinden az turist gelmesine neden oluyor. OTSAD üyesi Meili Turizm’in bu hamlesinin diğer turizmcilere örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Comfort Seasons Turizm’den sonra Meili Turizm’inde Suudi Arabistan’da şube açması sektör adına sevindiricidir.’’
Meili Turizm aynı zamanda, Suudi Arabistan’ın ünlü işadamlarını İstanbul’a getirerek, THY ve OTSAD üyelerinin işbirliği ile İstanbul ve Samsun özelinde bir info gerçekleştiriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: