Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) “Antiad buluşturuyor” etkinliğine katıldı. Gece gündüz Antalya’ya hizmet için çalıştıklarının altını çizen Başkan Türel, bir taraftan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yatırımları yönetiklerini diğer taraftan da şehrin kalkınmasıve vatandaşların refahını arttıracak projeleri ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı. Antalya’nın geçmişten gelen turizm karakterini daha da güçlendirmeye gayret ettiklerini belirten Türel, “Antalya’nın artık bir turizm şehri olarak dünyanın en önde gelen şehirleriyle yarıştığı bir gerçek. Kentimizin tarım şehri olarak da çok önemli zenginlikleri olduğunu biliyoruz. Bizlerin üzerine düşen, turizmi, tarımı, ticareti, çevreye duyarlı sanayisiyle birlikte kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu unsurları güçlendirecek çalışmaları yürütmektir” dedi
''Kentimiz yılda 20 milyon turist ağırlayabilecek kapasitede”
Türel, bu yıl 13 milyon turist rakamını geçmesi beklenen Antalya’nın, dünyanın en çok konaklamalı turist giden üçüncü şehri olan New York’u geçeceğini kaydetti. Başkan Türel, Antalya’nın turizmi 12 aya yaydığında yılda 20 milyon turist ağırlayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.
Başkan Türel, “Zengin turistin tercih ettiği tarifeli direk seferleri Antalya’ya getirmek zorundayız. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy'un turizmin içinden geliyor olması bizler için çok büyük bir şans. Gelir düzeyi yüksek zengin turist kurvaziyer gemilerle, büyük yatlarla geliyor. Biz bu gemileri buraya getirecek limanları yapmadığımız takdirde biz bu zengin turisti buraya nasıl getireceğiz? Gelir düzeyi yüksek turist büyük yatlarla geziyor. Şu an bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Lara’da kurvaziyer liman yapmaya çalışıyoruz. İçerisinde bir de yat limanı olacak. Bir yat limanını da yine Konyaaltı’nda büyük limanın hemen doğu mendireğinin bitişinde yapacağız.”
Yorumlar
Kalan Karakter: