Fettah Tamince'ye ait Antalya'da bulunan Rixos Otel'de staj yaptığı sırada 2011 yılında şüpheli bir şekilde ölen 16 yaşındaki Burak Oğraş için yapılan kanun yararına bozma başvurusunda karar verildi. 2011 yılında staj yaptığı Rixos Otel'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın ailesi, Adalet Bakanlığı'na kanun yararına bozma başvurusu yaptı. Soruşturmayı yürüten savcı Haki Çeliker de bozma yönünde görüş bildirdi ancak ret kararı çıktı. Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, iş insanı Fettah Tamince'ye ait Rixos Otel'de staj yaparken 2011 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, savcılık tarafından gönderilen kanun yararına bozma talebini reddetti.
Burak Oğraş, babası Murat Oğraş'ın iddiasına göre, 2011 yılının Eylül ayında, staj için gittiği Rixos Otel'de, otele ait pansiyonun havuzunda cansız bedeni bulunmadan önce dövüldü ve 2 buçuk katlı pansiyonun çatısından atıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, babanın çabasıyla 6 şüpheli tespit edilmesine, bu kişiler hakkında gözaltı işlemi yapılara ifadeleri alınmasına rağmen işlemlerin ardından Antalya 3.Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararıyla dosyayı kapattı. Baba Murat Oğraş CİMER'e başvurdu Oğlunun öldürüldüğü iddiasıyla, avukatı Oktay Keskin aracılığıyla kanun yararına bozma talebiyle savcılığa, etkin bir soruşturma yapılmadığı şikayetiyle de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunan baba Oğraş'a Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu'ndan cevap yazısı gönderildi. Savcılıktan bakanlığa: Yeterli şüphe var Savcı Haki Çeliker imzasıyla baba Oğraş'a verilen cevapta, 2014 yılında gözaltına alınanlardan Fedai Pusta'nın şüpheli davranışları, görgü tanığının ifadesi, bir diğer şüpheli Cihan Arıkan'la olan telefon trafiğinin yeterli şüphenin varlığına işaret ettiği belirtildi. Savcılık, Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği takipsizlik kararının kanun yararına bozulması gerektiğine ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Kanun Yararına Bozma Bürosu'na yazı gönderildiğini de belirtti. Savcılığın kanun yararına bozma talebine ilişkin kararını veren Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü cevabında şu ifadelere yer verildi: "Dosya kapsamında, dayandığı gerekçeye ve mahkemenin takdirine nazaran Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 04/02/2015 tarihli ve 2014/2344 değişik iş sayılı kararı ile Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 26/06/2015 tarihli ve 2015/2889 değişik iş sayılı kararı aleyhine kanun yararına bozma yoluna gidilmemiştir" denildi.
Burak'ın babası Murat Oğraş, kanun yararına bozma talebinin reddedilmesine ilişkin, "Kanun yararına bozma talebimiz malesef kabul edilmedi ve acımız katlandı. Rixos markası zarar görmesin diye böyle bir karar verildi. Evlat acısı yaşıyoruz. Adalete olan güvenimiz bir kez daha yok oldu" yorumunu yaptı. O dönem Antalya İl Emniyet Müdürü olan bugün hakkında FETÖ davası açılan Ali Yılmaz, olaydan yaklaşık 1 yıl sonra emekli olarak Rixos otellerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştı.
vay gidene"