Turizm sektörünün haber radyosu Turizm FM'in haberine göre Türkiye'nin sağlık turizminde dünyada en çok hasta kabul eden ülkeler sıralamasında ilk 10'a girdiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural TÜRSAB olarak sağlık turizminin Türkiye'deki gelişimini önemsediklerini söyledi.
Dünyada sağlık turizminin medikal, termal ve yaşlı engelli turizmi olarak üç başlıkta ele alındığını dile getiren Ural yönetim olarak TÜRSAB İhtisas Başkanlığı ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını, Türkiye Yüzyılı perspektifi çerçevesinde bu alandaki çalışmalarını daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Sayıları hızla artan hastane, tıp merkezleri, donanımlı doktorlar, sağlık personeli ve seyahat acentalarının Türkiye'nin turizm altyapısı sayesinde sağlık turizmindeki yükselişinde etkin rol oynadığını kaydeden Ural şöyle devam etti:
''Giderek artan bir grafikten söz ediyoruz. Bu da çok önemli bir gelişme. Türkiye, dünyada en çok hasta kabul eden ülkeler sıralamasında ilk 10'a girmiş durumda. Dünyada, sağlık turizmi alanında en çok hasta kabul eden ülkeler sıralamasında Meksika, Hindistan, Tayland, Brezilya, Türkiye, Singapur ilk sıralarda yer alıyor. Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) yönetimi başta olmak üzere bu alanda faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışıyoruz. Geçen yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 5 farklı şehirde Sağlık Turizmi Bilgilendirme Toplantıları gerçekleştirdik. Lansmanını yaptığımız Turizm Yüzyılı projemizde yüksek gelir grubuna sahip turistleri ülkemize çekme hedefimiz bulunuyor.''
USHAŞ'ın hedef ülkeler stratejisinde İngiltere, Almanya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Sırbistan, Kosova, Romanya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Irak, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Cezayir, Fas, Cibuti, Somali, Sudan, Senegal, Moritanya, Nijerya olmak üzere 29 ülke yer aldığını dile getiren Ural estetik ve saç ekme gibi nedenlerle gelenler konaklama tesislerinde kaldıklarını, yine termal turizm ve medikal SPA ile yaşlı ve engelli turizmi kapsamında gelenlerin de ağırlıklı olarak konaklama tesislerini kullandıklarını dile getirdi.