Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs(Covid-19) salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, konaklama tesisleri iflasa karşı alternatif arayışlarına yöneldi.
Hindistan'ın güneyindeki Avrupalı turistlerin tercih ettiği turistik bölge Kerala eyaletindeki faaliyette olan lüks otel turist gelmeyince batmaktan bulduğu ilginç yöntemle kurtulmayı hedefliyor.
Ülkede Mart ayında uygulanmaya başlayan Covid-19 salgınına karşı kısıtlama tedbirleri dolayısıyla kapanmak zorunda kalan lüks otelin 150 metrelik 7 buçuk milyon litre su kapasitesine sahip havuzunda yaklaşık sekiz ayda yetişkin hale gelen ve Güney Hindistan ve Ortadoğu mutfağının sevilen lezzetlerinden olan noktalı inci balığı yetiştirilmeye başlandı.
Seyahat kısıtlamalarının başlaması sonrasında Haziran ayından bu yana hiç gelir elde etmediklerine dikkat çeken ve bu durumu değiştirmek amacıyla 16 bin adet iki aylık noktalı inci balığını havuza bıraktıklarını belirten tesisin işletmecisi Jyotish Surendran Kasım ayından itibaren yaklaşık dört tonluk hasat elde etmeyi planladıklarını, balıkları Ortadoğu pazarında satarak 40 bin dolar gelir elde etmeyi amaçladıklarını belirtti.
Her ne kadar balık çiftliği pandemnin yol açtığı zararı karşılamasa da, işletmeci elde edilecek gelirin tesisi turizm sezonu yeniden başlayıncaya kadar iflastan kurtarmasını umuyor.
3 milyon 170 binden vazla vaka sayısı ve 59 bine yaklaşan can kaybı ile Amerika Birleşik devletleri ve Brezilya'nın ardından salgından dünyanın en kötü etkilenen üçüncü ülkesi durumunda olan Hindistan'da son verilere vaka sayıları günden güne artış kaydediyor.