Rusya ile Türkiye arasında uçuşların yeniden başlatılmasının ardından Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından açıklama yapıldı.
Rusya'dan Türkiye'ye turist akışı, Ukrayna'dan üç kat, Almanya ve İngiltere'den ise sekiz kat daha fazla olarak kayıtlara geçerken Rusya, gönderdiği turist sayısı bakımından tartışmasız lider ülke konumunda. Türkiye'nin Ege kıyılarına en çok turist gönderen ülke de Rusya olurken Bodrum'a 12 Ağustos'ta Rusya'dan 5 uçuşla 1800 turist geldi.
10-12 Ağustos tarihlerinde Moskova, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu'dan Antalya'ya düzenli ve charter uçuşlarla ise toplamda 63 bin Rus turist gitti.
Türkiye'deki oteller Rus turistler için fiyat indiriyor
Konuyla ilgili olarak ATOR’un tur şirketlerini kaynak göstererek yaptığı açıklamaya göre Türkiye’deki oteller Rus turistler için fiyat indirdi. TUI Rossiya verilerine göre, tüm kategorilerden oteller şu an geçen yıla kıyasla en az yüzde 20 daha düşük fiyat sunarken, Rozovıy Slon şirketi de fiyat indirimini doğruladı.
Bölge turizmcileri Almanya başta olmak üzere İngiltere ve Rusya’dan rezervasyonlar giderek arttığını önümüzdeki iki hafta Almanya'dan başlayacak charter uçuşlarıyla gelen turist sayısının artmasıyla açılan otel sayısının da artacağını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: