Gastronomi, kültür ve tarihin bir arada harmanlandığı Kayseri, Türk turizminin gelişmesi açısından değerli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. TÜRSAB tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılanlar arasında; Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'ın yanı sıra; TÜRSAB Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özden, H. İbrahim Canatan, M. Nezih Hacıalioğlu, Erciyes BTK Başkanı Ali Emre Mart ve Erciyes BTK Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. TÜRSAB Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişim Grup Başkanı Mesut Kanat'ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda 90 seyahat acentası temsilcisiyle birlikte toplamda 150 katılımcı hazır bulundu.
Özellikle Kayseri bölgesi acentalarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda kürsüye çıkan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, söz konusu etkinliğin amacı ve Kayseri'nin turizm sektöründeki yeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bağlıkaya; "Kükreyen bir Anadolu kaplanı olan Kayseri; ülkemizin büyümesinde ve ekonomimize yapmış olduğu katkıda hiç durmadan ilerleyen bir lokomotif. Doğa turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi, inanç, gastronomi ve kış turizmi açısından eşsiz değerlere sahip Kayseri'nin, turizmden hak ettiği payı almasının zamanı çoktan geldi" ifadeleriyle Kayseri'nin önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çekti. Firuz Bağlıkaya; "Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak, bu güzel şehri en iyi şekilde tanıtmak, anlatmak ve destinasyon olarak pazarlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Turizmde başarının sırrı, vatan aşkı ile arzu ve heyecan ile çalışmaktır. Birlikte çalışacağız ve başaracağız" şeklinde konuşarak, Kayseri turizmi için belirlenen hedefleri vurguladı.
Bağlıkaya, turizmcilerle bir araya geldiği toplantıda, Bursa Uludağ'da 5'i ağır, 25 öğrencinin yaralandığı otobüs kazasına değinerek, "Bakıyorsunuz; kaçak tur, otobüs kaçak, acente kaçak, organizasyonu yapan kaçak durumdadır" dedi.
Acenta sahipleri ve yöneticileri olarak Türkiye'de yapacak çok işlerinin olduğunu ve sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Başkan Bağlıkaya, "Verilen demeçlerde şunu görüyoruz; Avrupa bitti, yeni yerlere bakalım. Burnumuzun dibinde yapacak çok şeyimiz var. Rusya'daki turistin yüzde 11'i geliyor. Almanya'da ise yüzde 10'u geliyor. İngiltere'de ise turist olarak yüzde 2'si buraya geliyor. Bizim yapacak çok işimiz var. Bu tarihi ve kültürel varlıkları bir başka yerlerde bulmaları bu kadar zengin değildir" ifadelerini kullandı. Dünyada seyahat eden turistlerin artık özgünlük ve doğallık aradığına dikkat çeken Bağlıkaya, turistin seyahat ettiği yerde insan gibi yaşamak istediğini dile getirerek, "Kendisini turist olarak hissetmek istemiyor. Turist, bizim bildiğimiz turist değil. Turist girdiği yerde fark edilmek istemiyor. Turist bizim gibi yaşamak istiyor. Turist bir şehre gittiği zaman o şehirdeki insanlar nasıl yaşıyorsa, gerçekten de öyle yaşamak istiyor" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: