Bayram tatilinin 9 güne çıkması ve okulların kapanmasıyla tatil sezonu başlayacak ancak önceki yıllarda aldığı maaşla 1 hafta tatil yapan işçi, memur ve emeklinin artık tatil yapması hayal oldu.
Otel fiyatlarında yaşanan artış sonrasında 7500 TL alan bir emekli ve 8500 TL asgari ücret alan bir işçi, ailesiyle birlikte sadece orta seviyeli bir otelde ancak bir gün kalabilecek. Otel yerine sezonluk ev kiralamak isteyen ve bütçesine güvenen tatilciler ise villa kiralamak için aylık ortalama 100 bin TL para harcamak zorunda kalacak.
Turizm merkezlerinde günlük apart kiralamak isteyenler için sadece oda fiyatı 2 ile 5 bin TL’den başlarken beach ve özel plaja girmek isterseniz giriş ücreti olarak en az 400 ile 800 TL ödemek zorundasınız. Tost, hamburger veya içecek aldığınız takdirde 3-4 saatlik plaj keyfi size en az 3-4 bin TL’ye mal olacak.
Çocuğuyla tatil yapmak isteyen üç kişilik bir aile artık bir aylık maaşı ile dahi bir gün tatil bile zor yapacak hale gelirken Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Antalya, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme gibi tatil beldelerinde her şey dahil bir kişilik otel fiyatı en az 4 bin TL’den başlayıp 15-20 bin TL’ye kadar yükseliyor. Eğer gece bir eğlence merkezine gitmek isterseniz bu rakama en az 5 bin lira daha eklemek zorundasınız.
Çocukla birlikte üç kişilik bir aile olarak tatil planı yaptığınızda bir gün için en az 10 bin TL bir gün için ayırmak zorunda kalan 1 ay boyunca çalışan asgari ücretli aldığı maaşı hiç harcamadığı takdirde bir gün tatili dahi zor yapabilecek. Bununla birlikte İzmir, Muğla ve Aydın bölgelerinde çadırda kamp tatili yapmak dahi neredeyse ateş pahası haline gelirken iki kişilik çadır 1000 TL, üç ve dört kişilik ise 2 bin TL civarında.