15 yaşından bu tarafa Düzce'de kahvehanelerde garsonluk yapmaya başlayan ve kendi işini kurmayı hayal eden Sezgin Aktaş, bu hayalini atık malzemeleri toplayarak gerçekleştirdi.
Konuralp Mahallesi’nde kiraladığı bir arazinin üzerine yıkılan binalardan topladığı tuğlalar, sel sularının getirdiği taşlar, atık paletler, binalardan sökülen ahşap pencere kasaları ve kapılarla 6 odalı butik otel ile kır bahçesi kuran Aktaş açtığı otelde 10 kişiye iş imkanı sağladı.
Otelin yüzde 80'inini atık malzemelerden yaptığını ifade eden Aktaş, "Yıkılan evlerden ahşap keresteleri aldık. Onları elden geçirdik. Müteahhitlerin kullanmadığı mermerleri getirdik yer döşemesini yaptık. Tamamen atık malzemeleri kullandık. Yüzde 80'ini atık malzemelerden oluşturduk ve 6 oda yaptık. Ama hedefimiz 21 oda. Mevcutta 10 kişiyle çalışıyoruz." dedi.