Kurban Bayramı’nda özellikle Antalya’da doluluğun yüzde 100’ü bulacağını belirteren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, sınavlar bitmiş olacağını ve tatilin başlayacağını aynı zamanda ülkenin siyasi konjonktürü belirlendiği için belirsizliğin de ortadan kalktığını belirtti. Artık insanların tatil düşünmeye başlayacağını kaydeden Kavaloğlu yaz sezonunun yabancıların yanı sıra okulların tatile girmesi ve bayram tatili dolayısıyla Türk misafirlerin de gelmesiyle çok yoğun olacağını söyledi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin ise bayram tatilinin başlamasıyla iç turizmin daha da hareketleneceğini ve Akdeniz Ege bandının çok yoğun olacağını ve konaklama tesilerinde yüzde 100'e yakın doluluk beklediklerini söyledi.
Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını memnuniyet verici olarak yorumlayan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin bu tatilin sakin başlayan turizm sezonunu hareketlendireceğini belirtirken kıyı bölgelerde yerli turist açısından turizm hareketinin hızlanacağını dolulukların yüzde 70-80’leri bulabileceğini söyledi. Şehir otellerinde ise yerli tatilci açısından her zaman olduğu gibi bayram döneminin sakin geçmesini beklediklerini kaydeden TÜROB Başkanı Eresin, İstanbul başta olmak üzere şehir otellerinde ağırlıklı Körfez ve Ortadoğu’dan misafirlerii ağırlamayı umduklarını belirtti.
Kurban Bayramı tatil süresinin 9 güne çıkarılması ile turizm bölgelerinde talep ve rezervasyonlarda bir miktar artış olacağını öngördüklerini kaydeden TatilSepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal bayram tatili okulların zaten kapalı olduğu döneme denk geldiği için, önceki bayramlar gibi çok ciddi bir talep artışı olmayacağını söyledi.
Erken rezervasyon fırsatlarına işaret eden sektör temsilcileri erken rezervasyonda yüzde 25 indirim fırsatı bulunduğunu, yurt dışında da okulların tatile girmesi ve Türkiye’de havaların ısınması nedeniyle yabancı turistlerin rezervasyonlarının da yüzde 121 artığını söyledi. Antalya’da yüksek sezonun başlaması ile rezervasyon yoğunluğu yaşandığını kaydeden sektör temsilcileri Euro ve dolardaki yükselişte yabancı turist ve sağlık turisti için Türkiye'nin cazibe merkezi olduğunu ancak yerli turist açısından euro ve dolar paritesinin yüksekliğinin rezervasyon yapmalarını olumsuz etkilediğini belirttiler.