• Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ruslar turizm için değil doğurmak için o ülkeye akın ediyor!

Rusya'nın Ukrayna işgaline başlamasından bu yana çocuk bekleyen binlerce ailenin ülkeye göç ettiği bildirildi.

  • Reklam
Ruslar turizm için değil doğurmak için o ülkeye akın ediyor!
23 Şubat 2023 - 23:08
Reklam
Reklam
Reklam
Rus akınıyla ilgili soruşturma yürüten Arjantinli yetkililer, genellikle varlıklı geçmişlere sahip Rus kadınlarının, doğum yapma, belgelerini alma ve ayrılma planıyla ülkeye turist olarak geldikleri sonucuna varırken geçen yıl ülkeye giren Rusların yarısından fazlası, 6 bin 400'ü kadın olmak üzere 13 bin 134 kişi çoktan ülkeyi terk etti.

Resmi rakamlara göre geçen yıl Arjantin'e 22 bin 200 Rus girdi ve bunların 10 bin 777'si hamileliğin ileri evrelerindeydi. Geçen Ocak ayında 4 bin 523 Rus Arjantin'e göç etti. Bu sayı, geçen yılın aynı ayında gelen Rus sayısının dört katından fazla durumda.


Yaptığı basın toplantısında Rusların Arjantin'e turizm için değil, doğurmak için geldiklerini tespit ettiklerini belirten Ulusal Göç Direktörü Florencia Carignano ülkede olduğundan daha fazla zaman geçiren Rusların ikametlerini iptal ettiklerini ve yaşanan Rus akınının Arjantin pasaportunun tüm ülkelerde sahip olduğu güveni sona erdireceği endişesinde olduklarını söyledi.


Arjantin'de doğan tüm çocuklar otomatik olarak vatandaşlık alıyor ve Arjantinli bir çocuğa sahip olmak, ebeveynlerin oturma izni ve birkaç yıl sonra kendi pasaportlarını alma süreci hızlanıyor. Arjantin pasaportu, 171 ülkeye vizesiz girişe izin veriyor. Diğer yandan yaptırımlar nedeniyle Ruslar, yabancı ülkelerde banka hesabı açmakta da sorun yaşıyorlar ve bu sorunu Arjantin pasaportuyla çözebiliyorlar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum