Turizm sektörünün ilk ve tek haber radyosu Turizm FM'in haberine göre Filistin uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yusuf Katipoğlu'nun sahibi olduğu merosa isimli şirket Sakarya'nın turizm merkezi, Arap yatırımcı ve turistlerin gözdesi haline gelen Sapanca'da otel yatırımları yapmak için başvurmuş, 2013 yılı Ocak ayında kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisine ilişkin komisyon tarafından sapanca dağlarındaki çeşitli arazilerin irtifak hakkı şirkete tesis edilmişti.
2014 yılı Mayıs ayında Sakarya Valiliği'nde düzenlenen törende konuşan dönemin Sakarya Valisi Mustafa Büyük Sapanca'ya 5 yıldızlı 600 yatak kapasiteli, dönemin parası ile en az 35 milyon TL'lik bir otel daha yapılacağını, yatırımın ortadoğu sermayeli Merosa şirketi tarafından gerçekleştirileceğini, Merosa şirketinin Sapanca'da ikisi 5 yıldızlı, biri 7 yıldızlı olmak üzere 3 otel inşa edeceği duyurmuştu. Sapanca Ünlüce-Kuruçeşme mevkiinde başlayan ilk otelin inşası sırasında bölgede yaşanan heyelan sonrasında Merosa şirketi bu süreçte finansman krizine de girince projeler rafa kaldırıldı. Aradan geçen yıllar boyunca yatırımı hayata geçirmeyen ve borçlarını da ödemeyen Merosa şirketi ile iş insanı Yusuf Katipoğlu şahsi olarak konkordato süreci başlatırken 2021 yılı Şubat ayında başlayan süreç sonunda borçların ödenmesine ilişkin hazırlanan konkordato projesinin tasdikine ilişkin karar Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 7. Hukuk Dairesi tarafından usuli nedenle kaldırıldı.
Bu karar sonrası sil baştan başlayan konkordato sürecinde şirketten alacağı olanların alacaklarını bildirmesinin istendiği bu sürecin tamamlanmasının ardından şirket ve konkordato komiserleri tarafından hazırlanan konkordato projesi tasdik edildi. Aynı kararda Filistin uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yusuf Katipoğlu isimli kişinin şahsi konkordato talebi ise reddedildi. Kararda Merosa şirketinin borçlarının 3'er dönemle halinde 16 taksit olacak şekilde 48 aylık dönem içinde ödenmesine hükmedildi. Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla verilen ve Basın İlan Kurumu'nun (BİK) resmi ilan portalında yayınlanan kararda borçlarla ilgili dikkat çeken ayrıntılar şu şekilde:
''Konkordato tasdik kararı, karar tarihi itibariyle bağlayıcı hale gelecek olmakla, İİK’nun 308/ç maddesi gereğince geçici mühlet kararından önce başlatılmış takiplerde konulan ve henüz paraya çevrilmemiş hacizlerin (206/1 maddesindeki imtiyazlı alacaklılar, rehinli alacaklıların rehnin kıymetini karşılayan miktardaki alacakları ve 6183 Sayılı Kanun kapsamındaki amme alacakları için konulan hacizler istisna olmak üzere) iş bu karar tarihi itibariyle DÜŞMESİNE, İmtiyazlı alacak olarak belirlenen vergi borcu, SGK prim borcu, personel borcu, sonradan kesinleşen işçi alacağı borcu ile konkordato sonrası borçlar tutarı toplamı olan 10.867.740,43TL'den, teminattan feragat edilen 2.987.816,57TL'nin mahsup edilmesiyle bakiye tutar olan 7.879.923,86TL olarak belirlenen imtiyazlı alacağın, Castor Emlak Yatırım A.Ş.'nin talep ve muvafakati doğrultusunda adına Emlak Katılım Bankası İkitelli Şubesi nezdindeki TR24 0021 1000 0006 3212 7000 02 iban nolu hesabındaki aynı tutardaki mevduata bloke konulması suretiyle teminat altına alınmasına dair 05/01/2023 tarihli kararın DEVAMINA,-Rehinli taşınmazların şirketin asli faaliyeti uyarınca değerlendirilmesi ve tasdik projesinin uygulanabilmesi açısından hayati önemi bulunduğu ve İİK'nın 307.maddesindeki diğer koşulların oluştuğu dikkate alınarak davacı vekilinin Ziraat Katılım Bankası A.Ş. lehine rehinli iken ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat San. Ve Tic.Ltd.Şti.'ye temlik edilen borç kapsamındaki rehinler, Albaraka Katılım Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş. ve Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. lehine oluşturulan rehinler kapsamındaki taşınmazların 1 yıl süreyle satışa çıkarılmasının ertelenmesine dair 05/01/2023 tarihli karar ile, verilen karardan itibaren 1 yılın geçmiş olması nedeniyle rehinli alacaklarınSATIŞ VE MUHAFAZASININ BİR KEZ DAHA DURDURULMASINA YER OLMADIĞINA karar verilmiştir.''