İspanya'nın Valensiya kentinde bu yıl 25'incisi düzenlenen ve Alman turizm endüstrisi başta olmak üzere 300'den fazla sektör uzmanının katıldığı FVW Travel Talk Kongress toplantılarında Türkiye turizmi de gündeme geldi.
Türkiye turizminin son yıllarda Avrupa piyasalarında kalite ve hizmet garantisiyle öne çıkarak, fiyat odaklı rekabet yerine yeni bir yol izlediğini ve bunun da meyvelerini toplamaya başladığına dikkat çeken Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner bunun son 5 yılda turist başına ortalama harcamanın 800'den 1200 dolara çıkmasıyla açık bir şekilde görüldüğünü ifade etti.
Anadolu kültür turları satışlarının artması ve sağlık turizmindeki yeni ivme ile en geç 2030'da 100 milyon turist, 120 milyar dolar turizm geliri hedefinin gerçekleşmiş olacağını belirten Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner yaptığı açıklamada şunları söyledi:
''Valensiya'daki bu toplantıda da Türkiye'nin artık Avrupa'da fiyatla değil, kalite ve yüksek hizmetle rakiplerine meydan okuduğu ve bu konuda beklenmedik bir müşteri hacmine ulaştığı ve desteklendiği görülmüştür. Türk turizminin Avrupa'da tur operatörü ve seyahat acentaları satışlarında oyun kurucu bir konuma geldi. Türkiye turizm politikalarındaki değişikliklerin meyvelerini almaya başladı. Uluslararası sektör uzmanlarına göre 2024 sezonunda Türkiye'de önemli bir artış bekleniyor.''
2024 yılında bu yıla nazaran yüzde 15-20'lik artış öngördüklerini söyleyen Almanya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Sören Hartman ise kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm politikalarında kültür turizminin önceliklendirilmesinin büyük fayda sağladığını, bunun yüksek kaliteyle birleşmesiyle zengin turistler için daha cazip hale geldiğini kaydetti.