Kıyılarını betondan ve ranttan koruyabilen turizmin başkenti Antalya'nın son sahil ilçesi olan Gazipaşa Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Koru, Kahyalar ve Selinus sahillerinin doğal sit alanı vasfı kaldırılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Koruma Amaçlı İmar Planına dönüştürülürken CHP'li Gazipaşa Belediyesi ise 18 uygulaması ile arazileri rant planına uygun hale getirdi.
Adeta biri tutmuş, biri pişirmiş, biri yemiş hamleleri ile bu eşsiz sahillerde betonlaşmanın önü açılırken Selinus sahilini içine alan 50 bin metrekarelik alanda Green Park Otelleri sahibi Adil Üstündağ tarafından yapılması planlanan 5 yıldızlı otelin projesi ortaya çıktı. Sahil için hazırlanan koruma amaçlı imar planında 4 kat yapılaşma izni verilirken görselleri paylaşılan Green Park Gazipaşa otel projesinin 8-10 katlı olduğu görüldü.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Gazipaşa'da her kesimden halk sahilin 5 yıldızlı otellere açılarak betonlaşmasına karşı çıkarken Gazipaşa Hepimizin Platformu üyeleri ve Vatan Partisi yöneticileri Selinus Plajında kamuyu, doğayı ve üretimi zarara uğratacak bu yapılaşmaya karşı görüşlerini aktardı. Gazipaşalı üreticilere göre, büyük turizm tesisleri inşa etmek, binlerce çiftçinin temel geçim kaynağını tek bir otelcinin çıkarına feda etmek anlamına geliyor.
Gazipaşa'nın ancak ilçenin özel dokusuna uygun bir turizm modeli ile turizm yapılabileceğini belirten Gazipaşa Hepimizin Platformu üyesi Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin amaçlarının turizm karşıtlığı olmadığını belirterek şunları söyledi:
''Bölge halkına, bölge doğasına uygun, demografik yapısını bozmayacak şekilde turizm modelinin gelmesini istiyoruz. Göz göre göre bu cennetin ranta kurban edilmesini istemiyoruz. Gazipaşa’nın Alanya, Manavgat gibi uzun ölçekli sahilimiz yok. Topu topu 3 km kıyı bandımız var. Böyle bir sahilde devasa oteller kentle deniz arasına girer. Bu otele 4 katlı diye başladılar 10 katlı çıktı. Oteller buraya set gibi sıralanacak. Vatandaşların bu deniz kıyısına gelme ihtimali bile olmayacak. Bir otelle bitmiyor ki, su parkları, otoparklar, spor sahaları halkın kullanım alanlarını zapt edecek. Biz turizme değil bu plana karşıyız. Bu plan Gazipaşa halkının denize ulaşmasına, ondan yararlanmasına izin vermiyor. Oteller yapılsın, ama küçük oteller yapılsın. İlçemizin kültürünün, tarihinin, doğasının yaşatıldığı bir turizm istiyoruz. Gazipaşalılar olarak bu kararları yetkililerle beraber vermek istiyoruz.''
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı iptal davası açan Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
''Yapılaşmaya açılan alanın depremsellik açısından sıvılaşma riski yüksek bir bölgede olması, Doğal Sit Alanı olması, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları ile Akdeniz foklarının üreme ve yaşam alanı olması, arkasındaki dikili ve örtü altı tarım alanları üzerinde yapılaşma baskısı oluşturacak olması ve açıkça Anayasa’ya, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, ilgili yasa ve yönetmeliklere ve kamu yararına da aykırı olması nedeniyle iptali istemiyle yasal yollara başvuracağımızı, halkımızın ve ilgililerin bilgisine sunarız.''
The green park gazipaşa isimli otel projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci geçtiğimiz yıl 25 Ocak’ta başlatılmış 8 Şubat tarihinde ise ÇED toplantısı gerçekleştirilmişti. Üçüncü derece doğal sit alanında kalan ve imar planında 4 kata izin verilen arazi için 10 katlı bir proje görseli paylaşılması tepkilere yol açmıştı.